Massage Spijkenisse

De zachte weefsels van het lichaam, in de eerste plaats de spieren en de ligamenten, dienen om de beweging te regelen en het lichaam stabiliteit te geven. De zachte weefsels van het lichaam krijgen, meer dan de beenderen, statische en dynamische steun van het omliggende kraakbeen en zijn dus verantwoordelijk voor een groot deel van onze beweging. Het zijn de spieren en ligamenten die als spanning fungeren en die de hoofdbewegers zijn bij de meeste bewegingen van het lichaam. Wanneer de beweging wordt afgeremd, zoals het geval is wanneer de gewrichten krampachtig zijn vervormd, fungeren de spieren en ligamenten als prime movers om de lichaamsdelen te versnellen tot hun volledige bewegingsbereik. Dit is wat wij zouden noemen de functie van de grove motorische eenheid.

De hersenen voorzien het lichaam van veel van de zintuigen, d.w.z. zicht, reuk, smaak, reuk, tast, intramusculair, proprioceptie en nog veel meer. Het ruggenmerg wordt beschermd door en bevat zenuwen die zich vertakken naar het hele lichaamssysteem. Bij het waarnemen van verschillende graden van beweging, stimuleren deze zenuwen de corresponderende spieren en sturen elektrische curatoren signalen naar de hersenen om beweging aan te geven. Wanneer de hersenen deze signalen ontvangen, sturen zij boodschappen naar het ruggenmerg en de spieren om de afwijkingen te corrigeren. Wanneer te veel of te weinig druk wordt uitgeoefend, sturen de spieren signalen naar de hersenen om de positie van de lichaamsdelen te wijzigen en zo de juiste gewrichtspositie te handhaven en de beweging te stoppen.

Massage kan eenvoudigweg worden omschreven als een techniek waarbij de lichaamsdelen en de zachte weefsels van het hoofd tot de voeten worden behandeld. Het werd oorspronkelijk zo’n 4000 jaar geleden in China ontwikkeld als een therapie voor lichamelijke pijnen en ziekten door de Chinese Stoppende Handen. Deze therapie was gebaseerd op een studie van het vermogen van het lichaam om te genezen en te herstellen. In de 8e en 9e eeuw werden de technieken en bewegingen van massage ontwikkeld om de steenpuisten te genezen die het gevolg waren van het niet goed functioneren van inwendige organen en aders doordat zij hun tol niet konden houden. Later ontwikkelden de Japanners massage om wonden en de misvormingen van de foetus te behandelen. Verder werd massage gebruikt om de menstruatiecyclus te be√Įnvloeden, de spijsvertering te reguleren, spanningen los te laten en ontspanning op te wekken. In de 18e eeuw werd een vorm van massage ontwikkeld die gebaseerd was op reflexologie. Ontspanning was een van de belangrijkste technieken van de reflexologie; het ontspannen van de spieren en weefsels om de circulatie te herstellen, zuurstof toe te voeren en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. In de 20e eeuw werd neuromusculaire massage ontwikkeld om spierpijn te verlichten en te helpen bij gewichtsverlies.

Er is ook een vorm van massage die kan worden aangeduid als somatische therapie. Bij dit type wordt gebruik gemaakt van beweging en worden bepaalde lichaamsdelen gebruikt om andere lichaamsdelen in beweging te brengen. Massage verhoogt de bloedcirculatie, wat vaak een neurologische component heeft. Massage kan ook worden gebruikt om de lymfestroom te bevorderen en stimuleert op zijn beurt het zweten.

Dus wanneer is massage gepast en wanneer wordt het misbruikt? Wanneer je spanning wilt of moet verminderen, de circulatie wilt verhogen om stagnerende gebieden te voorkomen, spieren en tonus wilt opbouwen, uithoudingsvermogen wilt opbouwen, spierpijn wilt verlichten of ongemak van hoofdpijn wilt verminderen, denk dan aan je lichaam als agas. Irrigeer uw lichaam altijd wanneer u symptomen van droogte, kou of vervelende jeuk opmerkt.

 

lees meer:

 

Pedicure spijkenisse 

Schoonheidssalon spijkenisse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.