Massagetherapie

Laten we beter begrijpen wat is, wat de rol van massage is, de voordelen ervan en de bekwaamheid van massagetherapeuten.

Massagetherapie is een vorm van lichamelijke en chemische manipulatie die verlichting, ontspanning, rust en gezondheid brengt. Massagetherapie werkt met u samen, verbetert uw inzicht in uw lichaam, en uw eigen lichaam, en helpt u zich bewust te worden van uw emoties, zelfs op momenten dat ze moeilijk te begrijpen zijn. De toepassing van massagetherapie helpt op vele manieren bij het bewaren van een evenwicht tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door de stimulatie van het zenuwstelsel verbetert massagetherapie indirect de gezondheid van het lichaam door het immuunsysteem te stimuleren.

Bij krachtmassagetherapie wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van de handen van de masseur en een paar glijmiddelen. Het massageapparaat richt ook de druk als het zachtjes trekt de spieren voor externe behandeling of in het geval van sommige therapeuten, de vinger druk kan ook worden toegepast. Wat de massagetechniek betreft, zijn er verschillende technieken beschikbaar, waarbij elke techniek voor het verkrijgen van het gewenste effect op de spier afzonderlijk wordt aangeleerd. Massagetherapie brengt niet alleen respijt aan de vermoeide spieren, maar ook aan het lichaam.

Het concept van massagetherapie is het uitoefenen van een druk die een doorbraak in de energiestroom van het lichaam teweegbrengt. In de meeste gevallen lijken de technieken die bij massagetherapie worden toegepast sterk op de technieken die bij fysiotherapie worden gebruikt. Bij fysiotherapie worden de spieren gemasseerd, gevolgd door een lotionmassage die helpt bij het verbeteren van de bloedcirculatie in het lichaam, waardoor het energieniveau van het lichaam toeneemt. Bij massagetherapie worden de spieren gestimuleerd, gevolgd door een sportmassage die helpt de cellen van het lichaam te revitaliseren. Massagetherapie is inderdaad een tak van de fysische geneeskunde.

De grote voordelen die de beoefening van massagetherapie oplevert, zijn onder meer stimulering van het zenuwstelsel, verwijdering van opgebouwde gifstoffen in het lichaam, verbetering van de bloedsomloop, en ook een frisser gevoel in het lichaam door de frisheid. Veel therapeuten verwarren de lichaamsgewaarwording met de gemoedstoestand van de cliënt. In feite worden verschillende aspecten van het lichaam gestimuleerd, afhankelijk van de gebruikte techniek. Het lichaam maakt ook chemische stoffen vrij, endorfines genaamd, die helpen bij het verlichten van spanning en stress. Dit verbetert de bloeddoorstroming die vervolgens helpt de stofwisseling van het lichaam te verbeteren. Zodra een persoon regelmatig massagetherapie beoefent, zal het lichaam rustiger zijn wanneer het geconfronteerd wordt met verschillende situaties, dit helpt bij het verbeteren van de positieve houding van een persoon.

Als mensen die een bezoek brengen aan een massagetherapeut geen ontspanning of verlichting van stress ervaren, komt dat door het natuurlijke evenwicht dat door de massage in het lichaam wordt gecreëerd. Dit maakt massage een geschikte activiteit om stress te verminderen en de behoefte aan medicijnen die artsen kunnen voorschrijven te temperen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.