Kapper Gouda

Een barbier wordt in het woordenboek gedefinieerd als iemand die zich bezighoudt met het haar. In meer concrete zin houden kappers zich bezig met het verwijderen van haar, wat als hun primaire dienst zou worden beschouwd. Ze knippen ook haar, wat als een secundaire dienst zou worden beschouwd.

In sommige salons werken de kapper en de haarstylist afzonderlijk. De kapper gebruikt verschillende materialen bij het knippen en stylen. Hij gebruikt tondeuses, scharen, borstels en uitdunscharen. De hairstylist gebruikt kammen, borstels, haardrogers en uitdunscharen. Zelfs verschillende soorten geuroliën worden gebruikt door zowel de kapper als de hairstylist.

Elk heeft een andere techniek en de scharen en borstels die ze gebruiken zijn verschillend. De beste kapper zal een scherpe schaar gebruiken om het haar te knippen, terwijl de hairstylist borstels met speciale doeleinden zal gebruiken.

Haar knippen is een kunst. Elke kapper en hairstylist heeft een andere kijk op die kunst. Ze hebben allemaal hun eigen lingo voor de coupes die ze maken. Bijvoorbeeld, “a close plain” betekent dat het haar heel kort geknipt moet worden en lang gelaten. “De Skip methode” betekent dat het haar op een slappe manier moet worden geknipt, met de schaar langs de bovenkant van het hoofd.

Kapsels die “tijdelijk” worden genoemd, blijven één of twee dagen zitten. Deze kapsels kunnen zelfs worden uitgewassen voordat de klant naar de kapsalon gaat. De kapper zal zijn aanbevelingen baseren op de vorm van het gezicht. Hij zal zeggen of het kapsel niet goed staat bij de klant. In de meeste gevallen zal de hairstylist voorstellen het product of de techniek te veranderen in plaats van de lengte of de stijl.

“Permanent” kapsels gaan maanden mee. Deze kapsels kunnen worden gewassen en gestyled in een voorgeschreven stijl na de knipbeurt. De kapper zal ervoor zorgen om de nieuwe stijl te bedekken met een haarnetje. Deze netachtige stukken zijn duur maar worden gedragen en passen bij elk kapsel.

Elke hairstylist heeft zijn of haar eigen proces om haar te knippen. Elk proces is anders. De schaar is een belangrijk stuk gereedschap. Een goede opleiding is ook noodzakelijk om een carrière in het knippen van haar te starten. Een goede hairstylist zal zijn of haar studenten of toekomstige klanten de juiste technieken kunnen bijbrengen en hen zo helpen.

Haren knippen is een kunst. Het vereist concentratie en kennis van verschillende technieken. Een goede kapper kan zijn of haar studenten of klanten de juiste technieken bijbrengen om van het knippen een aangename ervaring te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.