kapper

Veranderend gebruik van het woord “kapper”

De gangbare definitie van een Barber Rotterdam is iemand die zich met haar bezighoudt. Maar waar komt het woord barbier vandaan? Het antwoord is eenvoudig. Het woord barberry.barberry komt van het Latijnse woord “barus” wat baard betekent. “Barus” zou verwijzen naar een fruitsoort waarvan rijpe vruchten werden gebruikt om wijn te maken. “Bar” betekent ook “steen” of “baksteen”. De naam barberry verwijst dus naar de ruwe, steenachtige substantie die de zaden bevat.

De naaste verwant “barmbes” was verwant aan de appel. Men dacht dat de appel afkomstig was vanamiaarsin, een langgerekte boom die zowel appels als bessen bevatte.

In Australië is het gebruikelijk dat kappers te herkennen zijn aan hun vette coupes. De term schoonheidsspecialist wordt gebruikt voor iemand die gespecialiseerd is in ontharing. Schoonheidsspecialisten/barbiers kunnen ook worden herkend aan hun nette en modieuze kledingstijl, kapsel en baarden.

Kapper

Een kapper is een persoon die gespecialiseerd is in het verzorgen en stylen van haar. Dit kan enigszins synoniem zijn met een barbier. Kappers zijn meestal onzichtbaar in de huidige maatschappij. De meeste kappers zijn niet echt verplicht hun gezicht te laten zien als ze het haar knippen, kleuren, steil maken of stylen.

Sommige kappers hebben zelfs een winkel geopend in luxe salons en spa’s.

Voor meer informatie overHair Dressers, bezoek groothandels en stylisten die verkopen en tips geven over kapsels, haarkleuring en styling.Het belangrijkste om te onthouden bij het kiezen van een kapper is het vinden van iemand die niet alleen past bij uw behoeften, maar ook bij uw budget.

Snoeien

Dit moet om de 6-8 weken gebeuren om het haar netjes te houden. De meeste kapsels moeten minstens een keer per maand worden geknipt. Vaak wordt het haar tegelijk met het kleuren, steil maken of stylen bijgeknipt.

Een professionele kapper zal het haar vaak zelf trimmen. Dit komt omdat de meeste trimbeurten meer werk vereisen. Een goede kapper weet hoe hij het haar zelf moet knippen en trimmen.

Styling

Dit moet worden gedaan door een professional die in veel verschillende methoden is opgeleid. Krultangen, chemische relaxers, permanenten, steiltangen en stylingproducten kunnen door de kapper worden gebruikt. Een goede kapper weet hoe hij deze verschillende methoden moet gebruiken en zal zijn klant kunnen leren hoe hij elk product het best kan toepassen.

Een van de grootste fouten die mensen maken bij het kiezen van een kapper is te kiezen voor iemand die onervaren is in de haarverzorgingsbranche. Klanten gaan veel liever naar een salon met stylisten die al jaren ervaring hebben. Het is duidelijk waarom dit belangrijk is. Door te kiezen voor iemand die onervaren is in haarverzorging, zal de klant niet kunnen merken dat de kapper te weinig ervaring heeft.

Op zoek naar een haarstylist die iemand kan helpen een persoonlijke look te krijgen. Dit is een zeer belangrijke taak. De kapper moet begrijpen voor welke look de klant gaat. Vervolgens moet de kapper in staat zijn om het kapsel er geweldig uit te laten zien. Dit kan alleen door een goed gevoel voor de klant te hebben.

De stylist moet ook op de hoogte zijn van de wensen van zijn klanten. Sommige klanten willen een kapsel dat schattig is, terwijl andere klanten een kapsel willen dat strak en recht is. De stylist moet begrijpen wat de klant wil en dan een kapsel vinden dat aan die vraag kan voldoen.

Het allereerste wat een stylist moet doen is luisteren naar zijn klanten. Bijvoorbeeld, een klant die een kapsel krijgt dat leuk is zal waarschijnlijk willen horen over eventuele veranderingen die er gaande zijn met hun snit. Het is ook belangrijk om te begrijpen of de klant styling doelen heeft. Sommige klanten zijn op zoek naar een drastische verandering, terwijl anderen op zoek zijn naar een kleine verandering. Weten wat de klant wil zal de stylist helpen om ervoor te zorgen dat ze al het mogelijke doen om hun gewenste look te bereiken.

Andere belangrijke aspecten van haarstyling zijn het haar schoon en in een gezonde conditie houden. Kleur en bleek kunnen beide negatieve effecten hebben op het haar, dus de stylist moet er zeker van zijn dat hij met beide positief omgaat. Ook netheid en verzorging kunnen belangrijk zijn, dus de stylist moet altijd netjes zijn en ervoor zorgen dat hij zijn klanten altijd verzorgt. Leren hoe je een stropdas moet knopen en hoe je een kam moet gebruiken kan de hairstylist ook helpen om ervoor te zorgen dat hun klanten er altijd op hun best uitzien.

Het laatste deel van het stylen is het gemakkelijkst, maar ook een van de moeilijkste dingen om te leren. Bij styling worden verschillende producten gebruikt, zoals haarlak, kauwgom, lotion, shampoo en andere. Hoewel de producten eenvoudig lijken, kan het gebruik van de juiste producten een enorm effect hebben op het resultaat van de hele look.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.