haarkleur

Stylisten laten hun klanten graag een borstel in elkaar zetten en tegelijkertijd de haaraanzet bijwerken. Als de klant dit niet kan, doen wij het voor hem. Dit stelt ons in staat om te werken aan vorm en beweging in plaats van alleen knippen en kleuren. Van alle haarkleuringstechnieken is dit de meest economische, die slechts enkele minuten per klant vergt. Het is een vaardigheid die zeer snel onder de knie is. De meeste stylisten zullen om de zes weken een klant hebben.

Wat niet zo wijd en zijd bekend is, is dat Balayage-kleuring pas bestaat sinds de jaren 1970. Het werd ontwikkeld in Parijs en werd al snel populair in heel Noord-Amerika. Een verscheidenheid van kleuren is beschikbaar: een breed scala van blond van helder tot het diepste bruin, rood tot roodbruin en bruin tot zwart. Elke tint heeft een persoonlijk toepassingsmenu, zodat elke klant precies weet wat hij krijgt. Een colorist zal de techniek bespreken en uitleggen aan zijn klanten. etien jaar geleden werd dit uitgelegd op een DVD die bij de aankoop werd geleverd. Die is inmiddels verdampt, maar de principes worden nog steeds gebruikt.

In het begin ontkleurde de kleurspecialist het haar eerst om de kleur te verwijderen, vervolgens bracht hij een kleurstof aan en spoelde hij het uit. Dit zag er voor veel mensen onnatuurlijk uit. Dus begon men een kleurloze oplossing op het Pruik kopen echt haar te spuiten. Deze fase is nu voorbij en er zijn kleurstoffen ontwikkeld die de kleur een kans geven om te houden en langer te blijven.

De meeste coloristen zullen hun eigen applicatie aanbieden. Misschien weten alleen de colorist en de klant welke kleuren het beste bij elkaar staan. Ik denk dat dit belangrijk is, zodat de klant zich vrij voelt over de gemaakte keuzes.

De volgende vooruitgang in kleurentechnologie kwam van de andere kant van het land. Kleuren op siliciumbasis die een bepaalde primaire kleur op ammoniakbasis mengden met een augmentatieoplossing creëerden een geheel nieuw kleurengamma. Ook hier koos de klant de kleur willekeurig, maar deze keer gebruikte het personeel een hand-held, touch-up ontwikkelaar om de klant een betere keuze te geven tussen twee of meer kleuren.

Sommige coloristen zijn een paar jaar geleden begonnen met het aanbieden van een nachtlampje (rood/infrarood of rood/geel) om de amber responder van de klant aan te passen (het huidgebied dat het best zichtbaar is nadat de laser is uitgegaan). De meeste van deze versterkingen werden in de hand gehouden en de cliënt kon ze naar believen aan- en uitzetten.

Hoe zit het met comfort? De meeste laserontharingssessies worden uitgevoerd in een laserwinkel of schoonheidssalon. Hoewel het aanvaardbaar is om ze te hebben, adviseer ik dat u nooit laser ontharing in een niet-medische omgeving. U kunt het zekere voor het onzekere nemen, maar u neemt ook een groter risico op letsel.

Onlangs heb ik wat meer achterlijke gedachten gehoord van diegenen die het liever zelf doen dan betalen voor een professioneel opgeleide stylist. Zij stellen zich een doe het zelf laserzaak voor met prijzen die vergelijkbaar zijn met die van een dokterspraktijk. Ik denk dat als je het zelf probeert te doen, je in gedachten moet houden dat er een verschil is tussen de wastafel van een stylist en een laserwinkel. De wasbak van de stylist, hoewel goedkoop in prijs, zal er vies uitzien tegen de tijd dat het haar verwijderd is, terwijl die van de laserwinkel veel schoner zal zijn, met resultaten van hogere kwaliteit.

Ik raak steeds meer geïntrigeerd door de scheidslijnen tussen professionele en niet-professionele haarkleuring. Hoewel er een groot verschil is in techniek en resultaat, is er misschien ook niet zo’n groot verschil in comfort. Tenslotte hebben de meesten van ons niet zozeer hoeden als wel handdoeken. Onze gezichten en/of gevederde vogelpoten zullen waarschijnlijk meer onthuld worden door niet-professionele kleuringen. Wat het comfort betreft, ben ik van mening dat je altijd meer waar voor je geld krijgt als het gaat om professionele haarkleuring. Het is tenslotte niet zo’n goedkope smoke and tell Job als de professionele diensten.

Tijdens het onderzoek voor dit artikel, vond ik de meeste professionele haarkleuring shampoos en formules over de toonbank in minder dan $ 10. Een basis shampoo en conditioner zouden prima moeten zijn voor de meeste haarkleuringen. Sommige speciale haarkleuringsproducten, zoals aadlovehoney, worden per volume of volume verkocht en zijn verkrijgbaar in veel gangbare generieke merken. Tenslotte, als je ooit je haarkleur weer wilt veranderen, kun je misschien een stylist vinden die dat voor je kan doen via het internet. Er zijn veel gerenommeerde schoonheidsreviewers die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste kleur voor je haar en hopelijk genoeg wax voor een goede stijl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.