Barbier Schiedam

Voor we het over de geschiedenis van de barbier hebben, overlopen we eerst wat een barbier is en enkele belangrijke feiten over de barbier.

Het woord barbier komt van het Latijnse ‘barus’ dat baard en ‘cura’ betekent; in het Engels is het gebruik afgeleid van het Italiaanse woord ‘bacco’ dat baard betekent.

Bij het herdefiniƫren van het beroep van barbier, beschrijft de Geschiedenis van de barbiers gedetailleerd:

kronieken van de groei van de kapper in de Europese samenleving, die plaatsvond vanaf 600 v. Chr. Het aantal barbershops groeide snel tot het midden van de twaalfde eeuw, toen zij uiteindelijk in minder steden werden geconcentreerd. De steden waar de barbershop was gevestigd, hadden gewoonlijk een vaste klantenkring die naar de barbier kwam voor: knippen van haar, scheren, baarden, en het geselen van de hoofdhuid.

Cornice, dat is hoofddoek, werd in 600 v. Chr. door Gian Coco gebruikt om baarden schoon te maken, die meestal door Romeinse mannen werden gedragen. Volgens de American History Association was de eerste barbier waarschijnlijk een kale niemand, die zijn haar liet knippen in een jeugdkapsalon. Berry kort kapsel in de mode bij freedmen en freedwomen, volgens de History of the Barber Shop, en waarschijnlijk aangekomen uit Londen in66. Pruik werd hoofdkenmerk van het kapsel van mannen in de zeventiende eeuw.

Vanaf ongeveer 1650 groeide de lange beide of paardenstaart in populariteit, een stijl die wereldberoemd zou worden. Dr. Burberry koos voor de lange paardenstaart met zijscheiding, die hij de “windsweep” noemde. Deze stijl zou de formele ’tienerbob’ van de zeventiende eeuw worden. In de zeventiende eeuw werd een revolutionaire vooruitgang geboekt bij de vervaardiging van pruiken toen hebeniet werd ontdekt. Deze stof, afkomstig van dierlijk materiaal, zou de pijler van de pruikenproductie worden en de Europese landen een standaardgrondstof verschaffen.

Het ontstaan van moderne, commercieel levensvatbare pruiken van hoge kwaliteit kan niet tot in de oudheid worden teruggevoerd. Duitsland was het zesde land dat pruikenpoeder voor commercieel gebruik produceerde. De pruiken werden voor het eerst gedragen door komedianten in de zeventiende eeuw. Het was een korte stijl, bedoeld om de kalende delen te verbergen, die later in de mode kwam. Hoewel de pruik bestaat uit een kapje en een voeringdoek van verschillende soorten, bang voor infectie en verkeerd gebruik van de stof, is de pruik nu in de meeste gezinnen even gewoon als de comb-overs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.