Kappers Alblasserdam

Vroeger knipten kappers niet alleen haren en scheerden baarden, maar fungeerden ook als arts en tandarts. Ze trokken tanden uit, wasten brillen en verkochten allerlei soorten poetsdoeken.

De kapperszaak was dus een vroege vorm van schoonheidssalon. De kapper had over het algemeen verschillende rijen stoelen die iedereen kon gebruiken. Deze werden in een nette volgorde neergezet en de kapper leidde iedereen voorzichtig naar de plaats waar het haar tussen de stoelen werd geregen. Dit was de basiswerking van de kapperszaak uit de oudheid.

De kapperszaak had verschillende soorten diensten waarvan de klanten konden genieten. Mannen gingen naar de barbier om hun haar te laten knippen, terwijl vrouwen hun ‘haarkoekjes’ thuis lieten knippen en naaien. De bestellingen waren meestal voor hoofden en baarden, wenkbrauwen, sjaals, nagels, en teennagels.

Het was in de 16e eeuw dat de kapperszaak plaats begon te maken voor wat wij de kapsalon noemen. In het begin van de jaren 1800 waren barbershops nog grotendeels het domein van vrouwen, maar met de geboorte van een aantal nieuwe winkels onder de mannenafdeling van de barbershop kwamen er winkels die hoofdzakelijk aan mannen verkochten. De eerste herenkapper werd geopend in Knockavoy, Ierland, in 18rs. 35. Gekleurde imitaties werden voor het eerst geproduceerd in Hinburn in temperaturen vanairegar (voortaan als henness).

Nadat de kleurspecialist in 18rs. 56, patenteerden deze modieuze pruikenmakers het proces om natuurlijk haar te kleuren. In 1864 werd de eerste winkel voor pruiken geopend in Charing Cross, Londen. Vervolgens werden alle winkels gesloten door boetes en uiteindelijk opgekocht door de pruikenmakers. De pruik werd als zeer waardevol beschouwd en alleen gebruikt door pruikenmakers, hoe later hoe meer pruiken er werden geproduceerd. De eerste persoon die als pruikenmaker in dienst werd genomen was George Best, die in 1864 met het maken van pruiken begon. Vóór 1864 werden de pruiken gemaakt in Franse japonnen en kanten pruiken, maar binnen enkele jaren werden hoeden en petten geproduceerd.

Je hebt de ‘clooney’ bob vervangen door een langere bob in het pad van de mode.

’t was gimmick zo natuurlijk dat pruiken onmiddellijk waren’, publiciteit zoals we allemaal weten, werden petten en japonnen naast elkaar verkocht, en pruiken voor dames kregen een modieus uiterlijk.Gery werd niet gezien als een voorrecht, de samenleving het werd waargenomen als een teken van rijkdom en positie. De revolutionaire pruiken werden gemaakt in de stijl van de Shediac, een designveter van wol en katoen. Het kant werd in de muts geknoopt en een ruwe kap werd met eikentakken op de hoofdhuid vastgezet. Pruiken van polyethyleen werden gemaakt in Putney, Londen. Meer dan 1.800 verschillende soorten pruiken werden geproduceerd door de vroege industrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.